Summa sidvisningar

söndag 25 mars 2012

SOMMARTID OCH VINTER

Oavsett om klockan ställs om mitt i natten, det är ju när man vaknar som det plötsligt är SEN morgon och dagen blir lite förryckt, men fort har man vant sig.

Överraskande var uppgifterna under gårdagen att forskningen har uppmärksammat en ökning av bl a hjärtinfarkter under veckan efter tidsändringen. En förklaring kunde vara stress och den som intervjuades rekommenderade att tänja på tiden de första dagarna. Undrar bara hur många som kan göra det,själv kunde han dock inte göra det. Vore det inte bättre att i stället ha den s k sommartiden hela året, vintertid spelar det  inte så stor roll. Mitt i vintern är det ändå mörkt morron, middag, kväll och melatoninhalten i kroppen känns hög dygnet runt.

Och så var det då vinter igen, eller tidigt aprilväder, i vilket fall, i morse när vi öppnade ytterdörren, var detta vad som ögat mötte. Det är visserligen fantastiskt vackert, solen lyser genom ett tunt molntäcke, allt är helt vitt och plusgrader, men det blir nog slask av det hela allt eftersom temperaturen stiger.



Våffledagen idag och då ska man grädda våfflor och så får det bli. Dessutom finns en liten burk hjortronsylt kvar i kylen och längtar fram på bordet.  Och apropå delikatesser, alldeles nyss ringde det på dörren och förra julens sista julklapp levererades. En bit lokalproducerad  ost. Tillverkningen sker i liten skala och det är svårigheter att få fram tillräcklig mängd, men den här biten ska sparas ett par veckor till som påskgodis tillsammans med kex och vin. Tillverkas av Svedjans Ost, WWW.svedjanost.se, finns på facebook också.

Här ska njutas!

1 kommentar:

  1. Ja du, nog är det aprilväder! Tycker faktiskt att vi ska sluta med sommartiden, men det lär nog int gå igenom. Nån av öststaterna skulle visst sluta.
    Nää nu blir det kaffe. Har klippt en hund idag, det får räcka.
    Kram

    SvaraRadera