Summa sidvisningar

måndag 4 maj 2015

VÅREN DRÖJER

Dagen började solig och vacker lite kylig dock, nattemperaturen hade varit under minus en och nu har molnen dykt upp på himlen, det är väl regnförberedelserna troligtvis. 

Dagen började dessutom väldigt segt för egen del, och fortfarande efter flera timmar, ja, drygt fem om man ska vara noga, så är jag inte helt vaken. Är det möjligen den långa gåpåardagen igår som ska betalas nu? Men jag fick i alla fall mycket gjort, fast en del tråkiga saker väntar fortfarande på åtgärd. Vinterskorna ska rengöras och flyttas upp på vinden, när det åter är dags för varmare skor ska de vara klara för användning. 

Jag hade dessutom tänkt ta en tur ner till stugan igen, när jag var där lämnade jag kvar lövhögarna jag räfsat ihop och det skulle vara skönt att de inte ligger kvar när regnet som det varnas för kommer. Kanske jag kan räfsa en plätt till också, om jag tar en liten bit i taget går allt som en dans. Fast jag tror jag stannar hemma och äter lunch först, kanske livsandarna vaknar till liv då. 

Min "att göra-lista" har minskat och nu återstår egentligen bara några få saker som jag önskar få bortgjorda innan sommaren, den vårliga städningen är ju ett pågående grundgissel som får lov att betas av allt eftersom. Fast det är ju också så att en liten bit i taget med sikte på det mål man föresatt sig att nå är en mycket verksam metod. Jag tycker mig ha kommit till det stadium då jag inser att det är inte möjligt eller särskilt smart att göra allt på nolltid. Det funkar absolut inte, och jag som har en tendens att slarva när jag blir trött och less, blir sällan helt nöjd med resultatet. Hur var det nu med det som präglades in i barnahuvudet en gång i tiden "sakta och väl slår ingen ihjäl, fort och illa kan ingen gilla",  i sann lutheransk anda, fast  det  finns väl  en liten "point" i det också, som piska vill säga! 

Det blir ett urvattnat inlägg idag, mest för att hålla mig vaken och få tiden att gå, vill inte lägga mig på soffan och vänta på lusten att göra nåt ska infinna sig. Idag hade jag förresten tid hos sjukgymnasten som skulle titta på mitt knä och ev komma med goda råd vad jag kan göra för att undvika problem. Men sjukgymnasten vabbar och mitt knä har efter ett par veckors stillhet slutat ömma. Jag kanske inte behöver nån hjälp och  jag har fått en ny tid så jag spolar inte sjukgymnasten helt. 

I morgon får jag testa vad en promenad har för inverkan.  Vi i promenadgänget ska gå ner till centrum och äta lunch på en hittills inte provad restaurang och sen tar vi sommarlov. Och just nu är mitt huvud inte bara sovande, det är tomt på inspiration också så jag önskar alla en livligare tillvaro än den jag just nu befinner mig i. 




Slö som katten!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar