Summa sidvisningar

tisdag 20 maj 2014

PÅ GÅNG

Rädd att jag tar för stora ord i min mun, men nu känns det verkligen så, att jag fått hjulen att snurra så att säga. Det ligger i tiden också, maj månad är alltid en månad för kort så mycket som normalt ska hinnas med, och för mig är det inte något undantag, snarare tvärtom. I söndags morse kom insikten om att jag  med blixtens hastighet närmar mig ett stort kaos och då fattade jag penna och kalender och prickade in det som ligger framför mig. Det blev anteckningar på nästan varenda dag ett par veckor framöver samtidigt som jag kom fram till att det är ju ingen oöverkomlig målsättning jag har. Men.....jag får vara disciplinerad och följa mitt schema! Eftersom jag har drygt en timme kvar innan jag ska till frissan så är den tiden alldeles lagom till en stunds skrivande.

När jag kommer hem ska jag förbereda för städfirman som kommer i morgon för fönster- och golvrengöring plus att de ska skura altangolvet också. Oljebehandlingen tar jag själv hand om. Innan jag åker hem från stan ska jag hämta en ny toastol på Coop Bygg, redan klockan sju på torsdag morgon ska den monteras in plus lite annat småfixande i dusch- och badrum.

Någon gång de närmaste dagarna hoppas jag  också att trädgårdskillen dyker upp för närmare genomgång av det som ska åtgärdas. Nu har jag båda gränsgrannarna med på en gemensam upprustning av tomtgränserna och det känns väldigt skönt att få det gjort. Efter allt detta tar jag nog en paus här hemma och satsar min energi ute i stugan för att sen bara sitta och vänta på den sköna, soliga och varma sommaren!!!! Tro't den som vill!

Söndagen, som egentligen var den första sommardagen här med klar sol och riktigt varma vindar, räfsade jag klart på tomten och den kvällen försvann som i ett töcken. Arbetet går inte så fort, det blir många och långa pauser, men jag är jätteglad över att både orka och kunna vila tillbaka kroppskrafterna. Stor är också tillfredsställelsen att fullgöra planerade projekt, det ger faktiskt kraft tillbaka. Jag fick en fantastisk hjälp med att såga ner och frakta bort häcken och inte nog med det. Under lördagen, när jag tog "ledigt" för utflykten, hade han varit här och gjort avslutande åtgärder. Fixat till postlådan som stod på osäker grund och gjort i ordning ny plats för soptunnorna, allt var så ordentligt och prydligt när jag kom hem. Lucky me!

Utflykten, liksom tidigare utflykter jag gjort under året hittills, ger sk spinoffefekter, jag upptäcker att jag får förnyad energi och den här gången suddades också min senaste dysterhet ut totalt. Den störde mig ganska mycket eftersom jag överraskades av både karaktären och styrkan. Jag är nog inte ännu riktigt preparerad för allt i vardagslivet och dessutom blev saknaden efter Börje  så påtaglig. Han var den som, vid de tillfällen när mitt tankeliv gått i stå, med respekt, värme och tålighet lyssnade på mig och vi kunde lugnt och stilla samtala med varann utan pekpinnar fram till lösningen. Lösningen som egentligen  är  själva lyssnandet,  eftersom jag tror att man själv har allt inom sig och bara behöver ro att  ge ord åt tankarna och därmed vidga cirklarna. 

Det är faktiskt en underbar sommarmorgon idag, det har kommit lite regn under natten och är fortfarande mulet, men det doftar underbart utomhus och fåglarnas kvitter är fortfarande mycket starkt och grönskan kommer med ilfart. Underbart är kort men det är nu det händer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar