Summa sidvisningar

måndag 14 januari 2019

ÅTERSTART - NYTT ÅR

Nu är glada Julen slut



Gör ett försök att smyga mig in i bloggvärlden igen, idag har det gått nästan fyra månader efter mitt senaste inlägg, bara 12 dagar återstår. Det har - så mycket kan jag säga just nu - sin största orsak i att jag inte haft energi nog att sätta mig vid datorn för att skriva, men mer om detta framöver  i något inlägg. Jag hoppas nämligen, eller jag tror att jag nu är tillräckligt i fas för att emellanåt leverera någon liten epistel.

Innan det dock, trettondagen har gått och julhelgen får betraktas som avslutad. En julhelg som för min del varit annorlunda, trevlig, helt enkelt en fantastisk totalupplevelse. För att binda upp mig själv säger jag också i detta avseende att det kommer mera längre fram. Av den anledningen julpyntade jag tämligen sparsamt men när det skulle plockas bort förundrades jag över hur det kunnat bli så pass mycket ändå. 

I avsaknad av egen gran denna jul  tar jag till lite surrogat, dels NKs julgran plus en överdekorerad gran i en hotellobby i Zurich, det är lite skillnad i julgransmodet också som synes.





















Upplysningsvis kan jag ju avslöja att mitt julpyntande normalt är ganska totalt, inte kanske tomtar i mängder men alla textiler; gardiner kuddar, mattor mm byts ut till juliga färger och mönster. Julgranen ska också vara fylld med bollar, ljuskedjor och glitter, min ide är att det hela ska ha en touch av karneval och glädje. Så inte detta år men det kommer fler jular !! 




Nattens snöskörd når imponerande högt upp och även tagit glasrutan i anspråk


Nu till det som händer i nutid, i dagen som är. I morse möttes min nyvakna blick av en närapå igensnöad fönsterruta i vardagsrummet och vid närmare koll visade sig min stora altan vara nästan totalt fylld av snö, och snön fortsatte falla. Det kraftiga blåsväder som varat under natten hade skapat en rejäl driva bortåt 60-70 cm hög. Jag som dessvärre glatt mig åt tanken att snöskottning var i en gången tid, Det åligger nämligen mig som lägenhetsinnehavare att själv sköta skottning av terrassen, Problemet som jag ser det är att det saknas plats att lägga snön på. Risken att den hamnar på terrasserna under mig är uppenbart stor. Får nog försöka klura ut hur det hela ska lösas och min arma axel måste också få ett ord med i laget.

Under höstmånaderna som gått har jag naturligtvis inte varit helt overksam, fortsätter i sakta mak med ordningsställande av lägenheten och gör små framsteg men trots det återstår fortfarande en hel del ogjort men det blir nog nåt riktigt bra till slut. 



Jag uppskattar verkligen att läslusten inte blivit särskilt störd av min trötthet, ja jag har ju inte kunnat läsa så länge på kvällarna innan John Blund tagit över och det har inneburit att varenda bok tagit onödigt lång tid.  Här några av höstens läsning.





Handarbetandet har också så sakteliga kommit igång med en liten störning i början av hösten. Jag hade under flyttiden fått en idè att sticka tre stycken s k julstrumpor men när jag skulle sätta igång höll projektet på att gå överstyr redan innan det startat. det gällde att hitta de nödvändiga tillbehören, sticknålar och mönster. Som jag letade och undrade var och i vilken kartong jag lämpligast skulle söka. Jag var verkligen inte beredd att ge upp tanken och köpte garn fast mönstertidningen höll sig undan. Men skam den som ger sig, till sist dök den upp och jag kunde börja stickningen. för att inte tappa sugen i slutskedet stickade jag alla tre samtidigt, dvs jag gjorde ett moment i taget på alla. Tanken var att alla skulle bli färdiga samtidigt, risken att jag annars skulle tappa geisten när den tredje skulle stickas. Tiden var begränsad men veckan före jul kunde jag leverera alla för att komma de tre små godingarna tillhanda till jul.


Sen har jag faktiskt nu efter nyår stickat ett par mönstrade sockar, mest för att öva att sticka med flera färger, som det var så länge sedan jag gjorde. Det var inte helt fel men jag behöver mer övning.



När jag åkte iväg på den fantastiska julresan så lämnade jag allt vad handarbete kvar hemma. En nästan otänkbar handling men det visade sig att jag inte en enda gång under hela tiden saknade något att ha  i händerna. Ett sant bevis på resans värde.

Det nya året har startat med fortsättning på höstens aktiviteter gympa ett par gånger i veckan, en afton i veckan med stickcafé och i morgon första promenaden för året med promenadgruppen, fast jag har redan  börjat om med dagliga promenader igen, nu dock något kortare än det jag trodde mig kunna klara av under tidig höst. Film, teater och andra begivenheter ska väl även få sin beskärda del av min tid. En Stockholmsresa är också planerad längre fram, evenemangsbiljetter redan inköpta! Nog känns det som det finns anledning att se fram emot det kommande året.

Som första försök att återuppväcka skrivlusten får det här duga så länge men jag har en del att berätta på lager bl a om det här:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar