Summa sidvisningar

onsdag 1 juni 2016

SOMMAR OCH SOL

Första dagen i sommarmånaden Juni och idag gör vädret verkligen rätt för namnet. Så här många varma och soliga dagar i ett sträck tror inte jag att det någonsin var förra sommaren. Minnet brukar vara tämligen kort när det gäller väder  men det känns som det bara var nån dag då och då som det var soligt men nog saknade man ljumma sommarkvällar. Nu har vi redan fått både det ena och det andra och det verkar fortsätta och kanske nåt åskväder emellanåt - då är det riktig sommar.

Inte känns det som jag har nåt att skriva om just nu, jag kan ju inte hela tiden hålla på och berätta vad jag gör, det blir så enahanda och upprepningar brukar trötta, men jag håller igång på mitt sätt ändå. Det har förresten hänt en del på tomten, jag fick hjälp att flytta några buskar och jag känner mig så belåten med resultatet. Överlever de dessutom tror jag att det kommer att se prydligt ut. Jag har redan klippt gräsmattan två gånger, det växer hejvilt men gräsmattan är bedrövligt ojämn efter alla tunga fordon som varit in på tomten. Dessutom har jag fått en imponerande maskrosodling som jag energiskt försöker motverka. Jag tror faktiskt att den jord som användes när hallon- och jordgubbslandet såddes igen inte var direkt ogräsfri. Jag har nu hittat ett flytande bekämpningsmedel som verkar effektivt, maskrosorna segnar ihop och tappar livskraften inom ett dygn efter sprayning. Om de dessutom inte kommer tillbaka är medlet en sensation. 

Det går med andra ord framåt för mig och efter helgen kommer en man för att titta på förrådsrenoveringen, förhoppningsvis tar han på sig jobbet. Det skulle vara skönt få det klart så att jag kan flytta ner det som förvaras på vinden innan kylan kommer. Ja inte allt förstås, det lär bli en och annan transport till återvinningen också. Dessutom har jag fler projekt så att säga i bakfickan, men jag får ta en sak i taget.

Men förresten, det har ju faktiskt hänt en lite spännande sak. Det ordnades en sk Speeddating för seniorer genom kommunens försorg, de har gått av stapeln en gång tidigare och den här gången gick jag dit för att se vad som hände. Jag uppskattar att det kom ca 40-50 personer, många damer men ändå hade en och annan herre vågat sig dit. Man placerade sig fyra och fyra vid varje bord som var namngivet med ett samtalsämne. Innan fick man rangordna sex ämnesområden och första sittningen gick man till bordet med ens eget förstaval. Flera bord fanns för resor som många tydligen hade som förstaval. Efter femton minuter var det dags för byte till nr två på ranglistan och sen fortsatte hela förmiddagen med upprepade byten och alla ämnen blev genompratade, mer eller mindre intensivt kan jag väl tycka. Det är alltid intressant iaktta andra människors förhållningssätt till det nya och okända. Avsikten med hela arrangemanget är att ge äldre möjligheten till nya bekantskaper, en mötesplats helt enkelt,, och i förlängningen motverka och bryta ensamhet. Initiativet är jättebra som kompletterar andra mötesplatser, pensionärsföreningar och liknande. Jag tror dock att projektet fortfarande bara är i sin linda och går utveckla, och jag kommer absolut att gå nästa gång det anordnas. Men jag reflekterade över  att det finns så många människor i vår lilla stad som jag aldrig sett förut, kanske en anledning kan vara att det är tjugu år sen jag tog pension och därmed också begränsade min tillvaro. 

Jag har äntligen gjort slut med min ständige följeslagare sen nån månad tillbaka! Jag har äntligen läst ut Karin Bojs bok Min europeiska släkt, men den ska i fortsättningen få ligga kvar på nattygsbordet, den boken släpper ja aldrig ur sikte, så enastående bra, framför allt intressant som den var, Journalistiskt välskriven och kopplingen till det personliga släktträdet gjorde den många gånger mycket vetenskapliga redogörelsen verklighetanknuten. Dessutom var den tryckt på tjockt fint papper vilket var värdehöjande. Nu har jag börjat läsa nya böcker, både en hemma och en i stugan så sommaren är räddad ur läsningssynpunkt. Sen gjorde jag ett fynd när jag storstädade sovrummet, alla böckerna om Arn, ljudböcker kom plötsligt upp i dagsljus. Det kan kanske vara kul att lyssna på så här länge efter de var i ropet. 

Ja det här blev bara lite rundsnack som knappast kommer att störa min sömn. Jag har upptäckt att när jag i  mitt skrivande berört någonting djupt personligt har jag tydligen också väckt minnen eller vad det nu kan vara som ligger kvar i mitt huvud ett tag efteråt. Det kan bli en sömnlös natt, jag grubblar inte alls men sömnen är som bortblåst och nu tycker jag mig se ett mönster. Fast jag tror skrivande ändå fungerar som en sorts terapi, en ventil som jag för en timme eller två öppnar för mina koncentrerade tankar.Men ..... I love it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar