Summa sidvisningar

fredag 1 mars 2013

RAPPORT TVÅ........

.....eller hela havet stormar, för nu kan det väl inte gå ställa till med ännu mer oreda. 



Tulpanerna står för trivseln just nu

Målningen är påbörjad, alla möbler som inte burits undan står mitt på golvet, tapetskarvar och skråmor är spacklade och just nu har målaren börjat med taket. Och förresten det måste ju också innebära att det är vägen tillbaka till en ordnad tillvaro som nu startat. 

Skönt, skönt men inom mig bor en liten orosunge. Hur ska det gå återställa ordningen, och inte bara det; det blir till viss del en nyordning som man ska lära sig att hitta i. Lila verkar också lite förvirrad, inte ens hennes matfat har fått behålla sin plats, det är ständigt nya ställen. 


Jag flyr, här går det inte vara
Soffan verkar bättre...........


.....................här har jag full koll

Fast  mitt focus ligger på det färdigställda köket med allt på plats, det är väl egentligen detsamma som en klar målbild.  Trösten finns i Karin Boijes rader:



Den mätta dagen , den är aldrig störst
Den bästa dagen är den av törst
Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen som är mödan värd
                           
                    





Hitills har planering och hantverkarhjälp fungerat helt perfekt med ett litet undantag, elektrikern. Vi kontaktade vår favoritelektriker i tidigt skede och fick klartecken, han ville bara få ta sig en titt när allt det gamla var nedmonterat för att planera sitt arbete. Så häromdagen när det var klart kontaktade vi honom, och får beskedet att han är helt utslagen pga ryggbesvär, diskbråck. Men eftersom han lovat hjälpa oss ordnade han så att en kollega kommer, det är underbart när men har att göra med ansvarskännande, rejäla människor, vilket jag också sa till honom, elektriker Number one, oslagbar!  
  




Det  senaste på belysningsfronten!

När målningen för dagen avslutades var taket skinande vitt. Helgen får tillbringas i ett hem som befinner sig i kaos, men TVn fungerar och soffan likaså, det kommer nog inte att gå någon stor nöd på oss.






Middagen idag blir vokade räkor i honungssky och äggnudlar, låter väl lyxigt och hyfsat gott, eller hur. Hoppas bara jag hittar det jag behöver, men annars gäller liksom tidigare att man tager vad man haver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar