Summa sidvisningar

torsdag 10 maj 2012

BEKRÄFTELSE

Måste bara i sena timmen skriva några rader, i dagens upplaga av Gokväll på TVn medverkade en kattrådgivare som följde upp med en chatt efter programmet. Som jag tidigare berättat dels den 24 mars och den 9 april så placerar Lila ut sina favoriter på lämpliga ställen när hon är ensam hemma och jag var bara tvungen att via chatten höra vilken förklaring den experten kunde ha.

Majbritt/Lilas matte: Har en Burmahona som blir 10 år i år och som, när hon blir lämnad ensam hemma, antingen att vi åker bort över dagen eller när vi blir borta ett kortare tag, en timme eller så och t o m när vi är utomhus på gården, har burit någon av sina favoritleksaker till ytterdörren eller dörren till garaget. Bör kanske nämnas att hon, som är mycket social och tillgiven, aldrig blivit lämnad ensam regelbundet men med tiden upprepas det här beteenden allt oftare. Det stör ju inte men kan väl vara intressant höra vad du säger!


Susanne Hellman Holmström: Aha, hon försöker samla ihop "sin flock" med att överlämna ett byte.
Kattmammor gör så för att samla sina kattungar.
Hälsningar Susanne

Den förklaringen köper jag gärna, det känns tryggt veta att katten känner sitt ansvar för sina människor och erbjuder sina godsaker till oss!! Å andra sidan kräver hon ganska bestämt att få sitt eget matfat påfyllt tämligen regelbundet, tyvärr är hon ju numera en äldre dam med liknande problem som tvåbenta damer kan drabbas av, så på bästa viktväktarvis vägs matportionerna. Med tanke på att djuren utvecklar liknande vällevnadssjukdomar som människan så ser jag inte nåt alternativ, tanken på att t ex dagligen medicinera för diabetes känns inte tilltalande. 
För övrigt städar jag garderober,  vädrar kläder, tvättar kläder, sorterar kläder, provar kläder, delar med mig kläder som jag inte slänger och hoppas få klart nångång ............

1 kommentar:

  1. Ja dessa husdjur! =D Hon är helt enkelt en "vallkatt"! Grannen är int lika förtjust i gåvorna som deras katt tar in i sängkammarn! ;) Jag ska berätta det här för henne...antagligen kommer hon att kasta nått på mej! =D
    Jag skulle vilja lära mina vovvar att torka fönstren EFTER dom har dreglat på dom!
    Här städas det oxå, men det städas in grejer, sonen kom med ett lass flyttgrejer igår OCH det måste ju rymmas nånstans, tills han får en ny lägenhet.

    Kram

    SvaraRadera