Summa sidvisningar

onsdag 9 maj 2018

LIVSFÖRÄNDRINGENS TID

Om någon undrat över min frånvaro från bloggandet så har det verkligen sin förklaring. tiden räcker inte till, andra aktiviteter har helt tagit över min tillvaro som är stadd i totalförändring.

JAG SKA SÄLJA MITT HUS! 




Den årslånga processen att söka lägenhet, d v s en som 'duger' och tillgodoser mina önskemål är över. Jag har hittat den,  en där t o m adressen känns hel OK eller vad sägs om Lyckogränd? och numret sammanfaller till råga på allt med mitt födelsedatum 12/9!! I och med att kontraktet skrev startade också en händelsekedja som jag knappt hänger med i. Startsignal till mäklaren, genomgång av allt som gömmer sig i huset alla vrår, packning och inte minst skaffa folk som hjälper till med det som är absolut nödvändigt att göra.  Själv koncenterarar jag mig på inomhusarbetet. Jag störs av mitt ekorrbeteende, att samla på allsköns  någon gång så kallade nödvändigheter och som nu förpassas till soporna. Deprimerande och tröttsamt, så till den grad att i söndags kände jag att bäst före datum för kärringen nära nog passerats, deppade till och tänkte att jag klarar inte av detta, det här fixar inte jag. Så i måndags tog jag kontakt med mäklaren för en liten ändring av den agenda vi kommit överens om. En extra vecka känns som den löser allt, naturligtvis återstår det att se.

En följd av detta kaos som mitt hem befinner sig i och med mig på bristningsgräns så har jag för första gången i mitt liv haft städhjälp. En firma som kom och städade hela huset som förberedelse för fotografering. Det går inte beskriva den njutning jag kände sen dom varit här, det doftade rent, golven glänste och mitt beslut föddes att detta kan kanske bli något om jag nyttjar även i framtiden. Det fanns heller ingen anledning att fortsättningsvis oroa sig, vilket jag gjorde innan genom en natt med dålig sömn, det kändes gruvsamt att någon främmande människa skulle nagelfara mitt hem. Mitt val av firma som jag gjorde efter en god väns rekommendation visade sig vara bra, jag fick ett gott förtroende för dem.

Fortfarande vet jag inte fullt ut hur allt ska fixa sig, men som alltid så brukar saker och ting lösa sig till slut. Hela mitt jag är uppfyllt av att få komma till ett nytt boende, känner en total förväntan - och glädje! Lägenheten som är en 3-rummare kommer att i det närmaste totalrenoveras, endast golvet i vardagsrummet lämnas orört. Valet av tapeter tog sin tid och jag hoppas att de känns bra även på väggarna, Nya mattor på övriga golv och möjlighet att välja nya köksluckor fanns dessutom. Nu har jag mina funderingar över möbleringen, om och vilka nyinköp det kan bli utöver den nya säng jag bestämt mig för. Ett extra plus för lägenheten, som jag upplever det, är den stora terrass som löper utanför hela lägenhetens bredd, skönt utrymme under sommarens soliga dagar.

Sålunda fylls mina dagar helt  och hållet med alla dessa tankar som ibland blir ganska tröttande. Den här morgonen fick jag inte upp ångan genast och tillät mig den här stunden för skrivande. och som förklaring vill varför det är och kommer att bli långt mellan mina inlägg.Hade haft tankar att skriva redan i går kväll men den gode vännen John Blund kom på besök väldigt tidigt och knep minst ett par timmar från mig, det blev en stunds tittande på mellon, allt annat dessförinnan försvann in i dimman. Följden blev en riktigt tidig morgon i ett tillstånd där sömnen inte ville släppa sitt grepp men nu är jag laddad för nya tag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar