Summa sidvisningar

lördag 11 maj 2013

VÅRKALLT

Nej men nu måste jag motionera fingrarna som är alldeles iskalla, vet inte var vårvärmen tog vägen, och som det regnat ett par dagar nu känns den långt borta. Fast veckan började med soligt och vackert väder, fastän en kylig underton kunde märkas och det blåste friskt. Solen värmde dock och mer behövs inte för att hoppet om en kommande sommar växer. I måndags när jag var iväg till gymmet visade det sig att alla mina kurskamrater ägnade sig åt andra aktiviteter, jag var nämligen den enda som var där men gjorde ändå ordentligt mina övningar.

I onsdags var det dags för avslutning på Medlefors för samtliga seniorgrupper och aulan var knökfull av "examensklädda" deltagare! Allt som allt fyra grupper och det hela avslutades traditionsenligt med  "Den blomstertid.... . Dessa seniorkurser verkar vara omåttligt populära, många deltar i kurs efter kurs och fortsätter ofta hålla ihop och träffas regelbundet efteråt. Själv har jag sökt tre gånger utan att komma med, den kurs jag gått under våren kom jag in på genom en bakdörr kan man säga, kursanordnare var PRO och jag var bland de allra första som anmälde sig. Nu ska jag nog inte söka någon fler gång och det p g a högt ställda förväntningar och otroligt stor besvikelsen att inte komma med, dessutom har avslagsmotiveringarna varierat och senaste gången annonserades det ändå om att platser fanns kvar. Illa var det och illa gjorde det. Det känns som om jag inte kan ta ett avslag till, så skolan får inte förmånen att ha mig som elev. Många jag nämner det för blir också väldigt förvånade eftersom någon t o m kommit in mer än en gång och lämnat återbud. Asch, jag blir bara ledsen när jag tänker på det, måste ändå skriva om det och få det ur sinnet vad tiden lider. Jag har mer som gnager när det gäller utbildningsfrågan men det kanske jag tar tag i någon annan gång. Jag har egentligen under hela mitt liv  pluggat, den kommunala vuxenutbildningen har varit en fantastisk förmån och till stor glädje. Jag är en varm anhängare det livslånga lärandet. 

Och nu till någonting helt annat som man brukar svänga till det med. Vi ska efter lunchen åka ner till stugan med diverse nödvändighetsartiklar för sommaren, pump, varmvattenberedare mm och då det enligt väderprognosen kan förväntas sol längre fram under veckan blir det nog så att jag åker ner och ställer i ordning för sommaren. Sen är det bara att vänta på värmen som förhoppningsvis inte dröjer allt för länge. Jag vill njuta av de vita nätterna före midsommar som man inte vill sova bort egentligen. Längtar,  l ä n g t a r, LÄNGTAR!

Nu till spisenvärmen,  fingrarna fortfarande iskalla.

2 kommentarer:

  1. Ja int är det nån värme int, vi har bara +3 på ett ungefär. Just nu uppehåll, så jag har varit i trädgården och försökt lokalisera lökarna jag satte i höstas...jo dom är där nånstans...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snabbtur ner till stugan, två grader varmare ute än inne, små, blå blommor visade var jag petade ner de minimala lökarna i höstas!!! Kram

      Radera